joi, 30 decembrie 2010

La Multi Ani! 2011!!

      Urări de bine, sănătate şi un an mai normal decât a fost cel care în curând se încheie. La M"U"lţi Ani! t"U"t"U"ror, U-işti sau neU-işti, clujeni ori neClujeni, români sau neRomâni, albi, negri, albi-negri şi de alte culori!


sâmbătă, 18 decembrie 2010

Cadou de Crăciun la baschet! 88-75

     În fine sezonul ne aduce un mic cadou de sărbători prin victoria la baschet din sala de sport a militarilor bucureşteni. Turabo-"U" 75-88 ! Deşi Silvăşan a umplut coşul stelei cu multe treiare, eu personal îl felicit şi evidenţiez pe Ciuic. A fost sufletul echipei. Bravo.











vineri, 17 decembrie 2010

La Steaua! (2)

      Nu se poate încheia anul fără să mai jucăm o dată la Steaua. Mâine pe terenul de baschet speranţele mele sunt că vom juca, totuşi, baschet! Cum în ediţia de anul trecut noi am învins 88-84 steliştii vin cu gând de izbândă. Iată aici imagini de anul trecut.

Video: final incandescent!










luni, 6 decembrie 2010

La Steaua!

La steoaia care-i mai nimic
E-o cale cam pre' lungă,
Căci tocma' noi ne-am nimerit
Le dăm cadou: un gol în pungă!

      Cu un gol dat lor în faţă, cu numai 25 de oameni în Ultras19, cu vreo 3500 stelişti ostili, cu/fără inspiraţie în jumătatea lor ce am putea face în acest joc de Crăciun/vacanţă?
      Am putea presa mai tare şi am putea egala? Nu. Am putut repeta acel ultim joc din 2008 din Ghencea. O singură diferenţă: atunci am încasat patru goluri!
      În rest ce am mai putea spune? Cu un lot cu pretenţii de liga1, faţa pe care o arătăm e clar de liga a 2-a. Nu stiu cum să spun, parcă ţinem morţiş să jucam iarăşi la ţară, pe coclauri...în loc să dăm totul pe nişte arene mai acătări, cum ar fi pe Dan Păltinişanu (unde trebuia să câştigăm), ori în Bănie (unde trebuia să scoatem un 3-3!), sau în Braşov (unde trebuia copiat scorul din Groapă!)...

Imagini de pe Ghencea
      Abia acum pare mai acută discuţia despre calitatea oamenilor de la club şi despre, eventual, lupta acerbă ce se va da pentru evitarea retrogradării. Asta dacă vom purta o astfel de luptă. E posibil la atitudinea ce o vedem pe teren, reţineţi, PE TEREN şi nu în alte părţi, (aka studiouri tv, net, presă scrisă) să cedăm la anul fără a opune nici măcar un dram de rezistenţă!
      O superstiţie (căci doar la asta mai putem apela) îmi spune că nu vom pica. La ultima noastră cădere, liga 2007-2008, am batut steaua şi rapid, apoi am căzut. Toamna asta am pierdut identic şi colo şi dincolo!
      Atunci în dubla cu steaua, octombrie/aprilie am făcut 2-1 şi 0-4. Dacă ţineţi minte şi atunci ne criticam dur jucătorii. Ce, Jovanovici şi Goga nu erau des criticati? În schimb au bătut măr steaua pe Moina.
      Cei de azi ar face bine să pună mâna pe ... fotbal! Altfel se lasă cu matineu. Îmi aduc aminte ce spunea un mucalit: păi şi cu cealaltă mână ce să facem? La care răspunsul unui "antrenor" a fost, cu cealaltă mână daţi din ... picioare! La bună vedere!


joi, 2 decembrie 2010

Pe gheaţă, pe uscat şi pe zăpadă!

     Nu-mi aduc aminte un meci al nostru care să fi fost jucat complet pe gheaţă. În schimb, parcă adversarii noştri de luni (de Niculaşh, 6 decembrie, stadion Steaua, 20.30) au jucat undeva prin Poccia (oare în anii 80?) un joc de cupe europene pe o gheaţă de alunecai cu viteze de formula 1!! Mai umbla şi o legendă pe atunci, cum că bucureştenii au schimbat ghetele cu tenişi, luîndu-le astfel faţa ruşilor şi obţinând calificarea.
     Să sperăm că gheaţa ce s-a pus zilele astea în kapitală, toţi ţurţurii din copaci, de pe instalaţia de nocturnă, se vor fi spulberat la ora începerii meciului, aşa încât "fotbaliştii" să nu fie nevoiţi să încalţe patine şi să-şi cumpere umbrele.
     Cum de asemenea sper ca Badea să fie extrem de ambiţios, să pregătească foarte bine şi "pe poartă" jocul nostru, şi mai sper să nu aibă în limbajul său elaborat, lăudat şi universitar/academic cuvintele "autobuz/autobază". Să ne vedem sănătoşi!
       EDIT1 luni 6 dec. 2010, 14.00: Pare că vremea ţine cu noi, nu va ploua, nu va ninge, nici gheaţă nu va fi, iar temperatura la ora jocului se va situa undeva pe la 4-5 grade celsius! Indiferent ce a spus (sau n-a spus din cauza celui numit Ioan ITZ Oaia) aseară în pseudo-emisiunea gsp, Badea va juca pentru acest ultim meci din 2010 LA VICTORIE. Păcurar îşi va aduce aminte de ultima lui reuşită pe ghencea şi va repeta isprava, de data asta în poarta lui ApărăTĂTĂRUŞANU!!

miercuri, 1 decembrie 2010

Alba Iulia

     Mulţumim Alba Iulia! Noi "U"-iştii în special, mulţumim mult. De ziua Unirii, La Mulţi Ani! români, La Mulţi Ani "U"-işti din toată lumea. Că putem lua drumul Apulumului, ori că nu puteţm, din pricini diferite, la fiecare două săptămâni (aka etape!) oraşul acesta ne primeşte pe noi, alb-negrii în suflet şi simţiri, iar noi răspundem cu respect acestei calde găzduiri. Mulţumim. Când al nostru "Municipal" va fi gata, cu ajutor de "sus" poate în vara ce urmează, pelerinajul nostru prin Alba va deveni istorie.


marți, 30 noiembrie 2010

Cu toţi şi cu toate în Ghencea!

     Urmează meciul de luni din bulevardul Ghencea. Locul e numai bun pentru performanţă (pentru noi bineînţeles), aka surpriză. Dar de ce surpriză? Acum când oricine bate uşor pe Steaua chiar în Ghencea, de ce nu am face-o şi noi? E prima etapă a returului iar până la Crăciun vom mai juca şi cu Braşovul (cumva a treia oară în toamna asta? :))), aşa că e cazul ca Badea să se pună pe adunat hiperpuncte!! Fotbalul se mai joacă şi pe puncte, deci hai să continuăm a marca goluri, cât mai multe (vezi meciul de FOTBAL de aseară cu patru goluri...);
     Dacă ne întoarcem în istorie şi răscolim arhiva...vom mai găsi un joc cu patru goluri. Primite chiar de noi! 14 aprilie 2008. Stadionul Steaua. Ne pregăteam de matineu, afară ploua nemilos, am luat doo goluri în minutele 91 şi 92, am avut, ca de obicei, galerie (vezi poze şi clip).
     Au jucat: Merlier - Rădoi (min. 78 Baiano), Izepon, da Silva, Dancia - Silvăşan, Correia (min. 63 Bundea), Boudarene, Coman - Goga, Băd (min. 58 Jovanovici)... Nu mai amintim cine au fost marcatorii lor şi nici cum s-au dat golurile, unele mai (in)corecte decât altele... 4-0.
     Cu noua înfăţişare şi noul antrenor să sperăm la un reviriment. Joc bun, victorie şi Haide "U"!
14 aprilie 2008 Avem ca la orice meci galerie!
Videoklip: "U" se apără bine, dar şi atacă!
De remarcat că aici nu joacă cu Dinamo!!!

luni, 29 noiembrie 2010

Mourinho!

     Nici Mourinho însuşi n-ar putea demonstra într-un singur meci că e chiar el Mourinho. Dar cel "de Cluj"? Una peste alta, cu antrenor nou-nouţ, cu promisiuni de mentalitate re-încarcată, cu promisiuni de genul, "vom da totul pe teren", deşi îmi miroase a limbaj de lemn, deci, una peste alta luarăm un punct mureşenilor! "U" -- FCM TgMureş 1-1. Nu-i aşa? Cu un nou "vinclu" semnat de Claudiu Niculescu, adevărată măiestrie (ce ne-am fi făcut fără el?). Să dăm timp antrenorului să se aşeze, aşa ar fi fair-play. Să facă tot ceea pentru ce este plătit şi, de altfel, de aşteptat din partea unui antrenor să facă. Că doar n-o să antrenăm noi. După ce îi pregăteşte pe băieţi, să studieze şi adversarii, că aşa-i modern şi cinstit să faci. La conferinta de presă Badea a comunicat foarte româneşte că nu l-a surprins deloc FCM-ul. Ok. A mai spus că suferim la organizare. Păi să-i organizeze cineva pe fotbaliştii ăştia! Nu? Mai rămân 17 etape, cu tot atâtea puncte câştigate Badea şi-ar îndeplini obiectivul pentru ediţia 2010-2011 a ligii. Rămâne de văzut dacă se va acumula plusvaloare prin angajarea lui. Haide "U"! Să ne vedem sănătoşi pe Ghencea.


vineri, 19 noiembrie 2010

Gliuleştina

     19 noiembrie, Bucureşti, sub podul Grant, pe :-) pod, pe teatrul Giuleşti, pe liste, în afara listelor... Şi în fine la marele meci mare, fără galerii. Trebuia să mă întâlnesc cu cineva aici, să dau doo beri. Hai noroc! Haide "U"!

N-a fost să fie nici joc nici rezultat. Ai noştri sunt cam flămânzi... Văzându-l pe Răzvan Lucescu mai, mai că m-am gândit că îi urmăreşte pe unii pentru primul meci al naţionalei din 2011 !!

Poze
Răzvan a venit cu maşină de Braşov

 Giuleştina
 Pe teatru!
 Galeria lor călare pe teatru!


joi, 18 noiembrie 2010

La Multi Ani! ucluj.ro

     Citii blogul d-lui Blag, cu ajutorul linkului provăiduit de Antonescu pe noul ucluj.ro. Noul site pe care Gelu ni-l livrează frumos dar nu şi încheiat, final, gata, dospit. Orice mic designer (web) vede că mai e de lucru la site. Nu e gata. Deci domnilor, d-le Blag, nu te simţi obligat, numai prin prisma fondului acumulat în timp de şapte ani, să lauzi minunăţia de site, ca o moştenire, o laudă de formă. Fodul e baza, ceea ce e sublim, însă hai să nu mai lăudăm forma pentru că mai e de lucru!! Dacă devenim numai laudativi, ajungem (dracu') ca pe vremea lu' ceaşcă, aka zilele noastre, în care se laudă unii pe altzii numai cei cu ipocrizie (putere!). Numai bine, Numai "U". Veniţi mâine în Giuleşti!!!

miercuri, 10 noiembrie 2010

Duminică cu soare în deplasare la Sport"U"l

     S-au petrecut atâtea în ultimele zile încât nici n-a fost chip să postez ceea ce a fost la Sportul Studenţesc duminica ce a trecut. Slavă ţie studenţie! Pentru mine atât a rămas de povestit din tentativa de meci ce a avut loc în Regie. Slavă numai galeriei, nu şi jucătorilor, ori ex-antrenorului. Cu excepţia celor trei intraţi pe parcurs, Piţ, Buhuş, Acosta, ceilalţi au fost apatici. Piţ, e adevarat, a alergat, dar degeaba, Buhuş a arătat că ştie şmecheriile unui fundaş dreapta, Acosta s-a zbătut neştiind care din cele două posturi încredinţate să le acopere!! Deci, cum spuneam, slavă galeriei frăţeşti! Atât.

Clip video din Regie


Imagini






 


luni, 8 noiembrie 2010

Simbol"U"l...

     La supărare, domnul Walter Florian cred că ne confundă! Pe mine m-a şocat scurtul şi intempestivul interviu acordat citynews.ro. Nu se poate aşa ceva. Nu se poate ca din cauza câtorva oameni (dacă îi putem numi aşa) care nici măcar nu sunt clujeni, să acuze un întreg oraş. Nu poate spune aşa ceva, nu poate generaliza, cuvântul clujenilor nu este zero, aşa cum crede domnia sa nervos (de fapt poate comanda nervi, din moment ce pe banii sai comandă). Vina pe acele veşnice datorii istorice, pe acele chichiţe legislative şi jefuitoare pe spinarea clubului nu poate fi aruncată, chiar din neglijenţă în exprimare, pe capetele clujenilor, ori mai mult, pe spatele tuturor ardelenilor.
     În altă ordine de idei. Walter a plătit multe datorii recente, foarte frumos, datorii pe cantonamente, cazări ale jucătorilor, datorii cu diferiţi impresari şi altele. Obiectul deciziei Tribunalului Comercial îl reprezintă datoriile vechi. Acolo e buba! Ok, poate face recurs, însă nici măcar 400.000 de suporteri cu buletin emis în judeţul Cluj, şi ieşiţi in stradă ca-n optzecişinouă nu vom putea rezolva problema asta. Fii istetz dom-le Walter, nu plânge, luptă, aşa cum luptă (suporterii) pentru Simbolul "U" ... şi fă-i pe acuzatori ca pe dâmboviţa.

luni, 18 octombrie 2010

Frozen (2010)!

Edit1: 23 octombrie 2010. Pare-se că nu prea mi-a iești postarea, dat fiind că, unii dintre cei care mă cunosc m-au contactat să-mi spună că le-a plăcut filmul (din titlul articolului), downloadat prin diverse metode și urmărit pe monitoare de 21 de inci, cu sufletul la gură!!
Treaba bună este că ”U” a dezghețat, nu mai avem 14 puncte, iar un egal la Timișoara nu-i de ici de colo. Despre jocul echipei și viitorul acesteia, un pic mai încolo, după ce vom pune, și noi și echipa, cauciucuri de iarnă. Numai bine! Haide ”U”!
-------------------------------------------------------------------------------------------

     Am înghețat la paișpe puncte. Asta e. Sentimentul multora dintre noi e acela că vedem același film iar și iar... Acel film după care spunem că niciun meci nu seamănă cu altul, că o echipă nu înseamnă un singur jucător cum nici nu înseamnă numai antrenorul, că o echipă încearcă să facă un tot unitar din unșpe personalități (profesioniști le zice) radical diferite. Acel film după care suntem convinși că întotdeauna există și un al 12-lea jucător, noi ”U”-iștii. Noi cei care mereu sperăm, mereu ne bucurăm, însă tot mereu ne umplem și de legendare dezamăgiri. Am pierdut 2-3 cu nou promovata din regat. Cea care joacă meciurile de acasă în bejenie (la fel ca noi). Au venit în Ardeal, au profitat și au câștigat. Vor mai fi și alte înfrângeri. Nu plângem, cu siguranță vor mai fi. Tot ce-i mai important e cum pierdem. Și cum reacționăm noi ca suporteri. În afară de așteptatele meciuri slabe, vor veni și victorii. Iar pentru îndeplinirea obiectivului 2011 ne mai trebuie 8. Sau, vorba unui glumeț pe guestbook/ucluj.ro ne mai trebuie 24 de egaluri!! Etape mai sunt 23 :)
     Am înghețat pe un loc al clasamentului pe care îl vom părăsi (în jos) dacă nu prestăm și meciuri bune. Până și dinamoviștii ne-au părăsit, înghețați fiind și ei etape bune, nereușind să mai bată pe nimeni (nici chiar pe noi!). S-au dus la cota 17. Iar dacă ei au avut ceva mai mult fotbal duminică în groapă, și noroc de o victorie, ce mi-a fost dat să văd în afara stadionului nu se poate povesti. Oameni civilizați cum sunt la noi greu se nimerește să întâlnești. Orgoliile mari i-au făcut pe mulți să uite că au salarii mai mici decât pe vremea campionatului trecut, că toate merg în jos, inevitabil și fotbalul.
     Totuși...nu pot să nu-mi amintesc seara de 27 august 2010, cu victorie în groapă, și de o frumoasă dovadă de băieți mișto civilizați după meci la o bere. Respect tuturor!
Băieți mișto


miercuri, 6 octombrie 2010

Ploi reci

    Ce ploi reci au venit peste noi iară! Un friguros început de octombrie care îi va răci probabil pe fotbaliștii nostri cu atât mai mult cu cât a apărut și pauza aceasta a ligii. Pauză care de fapt ne trimite în bejenie la Paris după un punct care mai puțin ar conta ca acumulare de zestre în clasamentul grupei D, 2+1 ar fi 3, ci mai mult ca să nu se îndepărteze francezii de noi (adică să le moară capra și să se înțepenească peste iarnă la 7 puncte, asta în cazul în care nu se vor împiedica pe 12 octombrie de luxemburghezi). Pesimismul accentuat nu ne permite să gândim la victorie în deplasare. Acolo suntem cam mucles! Ca să se mențină ”calzi” universitarii joacă amicale, gen Turda și Bistrița. La Turda n-am avut noroc. Discuțiile despre amical s-au purtat pe guestbook/ucluj.ro. După care Pană spune că în etapele rămase de disputat acasă până în decembrie vom câștiga tot (Brănești, Astra, Pandurii, Târgu Mureș și FC Brașov). Poate vom prinde vremuri mai bune...și fără ploi. Vremea asta câinoasa mă poartă la sertarul cu amintiri, existând cel puțin douăzeci de clujeni care își amintesc de o deplasare pe vreme ”jigodioasă” în 10 noiembrie 2007 la ..Constanța. Ce ploaie și ce frig! Plecați cu Mulțescu după puncte și să predăm ”lanterna”, știți, n-am învins, 0-0 și fuga la vestiare! Mai țineți minte revista ucluj.ro Magazin? La acea vreme iată nr.6:
Iată mai jos câteva imagini de pe ”Farul” și ce s-a spus după meci.
Tot pe drum
 Prelate
 Tot prelate
 Care cu umbrele, care cu glugi
 Temerarii nostri
 S-a televizat?
 Ai nostri rosso-neri
Video



sâmbătă, 2 octombrie 2010

Semi-gâlceavă pe Net

    Unde poți să stai la un pahar de vorbă cu ceilalți universitari, indiferent de locul pe glob în care viața te-a purtat, în altă parte decât pe Net? Unde în afara site-ului suporterilor? Și aici denumim guestbook-ul ucluj.ro. În principiu mă declar un tolerant. Dar și așa nu pot să nu remarc mica gâlceavă iscată la meciul de ieri, un sec 0-3 cu Univ.Craiova. Aș dori să am doar o mică intervenție. Luând drept curată înscrierea ”U”-iștilor pe guestbook, prin urmare la discuții iau parte numai ”U”-iști, fără neaveniți sub acoperire, trebuie să ne acordăm dreptul de exprimare cu larghețe, fiecare dintre noi ființând ca personalități unice, iubind însă aceleași culori, alb-negru, aceeași potcoavă norocoasă, ”U”. Internetul este singurul loc scăpat de cenzură, de exprimare liberă, aici funcționând doar autocenzura, iar aceasta nu poate fi impusă de nimeni, nimănui, fiecare dintre noi așa cum am învățat să ne exprimăm, așa scriem și pe guestbook. Ajuns aici aș afirma că, spre exemplu, eu, împreună cu alți buni suporteri din generația ”bătrână” nu avem ce împărți cu generația tânără, trebuie să conviețuim sub aceleași ”culori”. Cum de asemenea trebuie să se respecte între ei cei care merg la meciuri cu cei ce preferă să stea acasă. La fel cei care fac multe deplasări (să nu uităm cât de costisitoare sunt) cu cei care fac mai puține. Cei care sunt răgușiți după meci, după lungile scandări și cântece, cu cei care își menajează vocea. Cei care au tricouri upgradate cu cei care nu le au. Cei care scriu bannere cu cei care nu au această îndeletnicire. Cei care se fac că uită să înapoieze steagurile și le duc acasă ca și cum ar fi ale lor cu cei care sunt mai ordonați și le adună după meci. Cei care sparg semințe în timpul meciului cu cei care nu consumă acest aliment. Cei care fumează și au o cutie de chibrituri tot timpul la ei cu cei care nu fumează și nu dețin chibrituri (ori brichete!). Cei care își cheltuie ultimul ban pentru o deplasare cu cei care nu pot face acest lucru. Și așa mai departe. Numai faptul că iubim foarte mult pe ”U” nu ne pune în situația de a ști cât de mult ori puțin o fac ceilalți și a acționa ca atotiubitori și atotștiutori. Toată lumea curat intenționată, clujeană și nu numai, are loc lânga acest simbol ardelean. Să nu fim tare pătimași, să ne păstrăm cumpătul și să ne dovedim mai toleranți. Suporterii țin spiritul dar și echipa. Mai puțin jocul. Jocul e spectacolul. Iar când acesta este jalnic, să-l aplaudăm ca jalnic. Nimic altceva. Haide ”U”!

miercuri, 29 septembrie 2010

Cupa

    Tragerea la sorți pentru optimile Cupei, după Guestbook/ucluj.ro, ar putea să ne pună față în față din nou cu echipa de pe deal. Tot ce-i posibil, după cum s-au aranjat urnele. Noi să nu uitam faptul că ar fi cazul să întoarcem acel 3-3, la ultimul joc cu ei în Cupă. Haide ”U”!

Video: 2008_ucluj.tv ”U”-cEilalți 3-3 click pe categoria Fotbal, pagina 19 :)

UPDATE1:  ”U”-FC Brașov. E ok și așa. Va trebui să venim cu o revanșă frumoasă. Un 3-1.

marți, 28 septembrie 2010

La Craiova

     O deplasare la Craiova n-a mai fost din 19 octombrie 2007. Sper că nu mă înșel. Dacă bine s-a întipărit data pe fotografiile din colecția mea, așa este. Am fost câțiva pe arenA din Bănie dar nu suficient de mulți. Și a fost 1-1 cu gol Savu.


Era altul contextul. Totuși nu era kriză.. În fine. Acum, după efervescența de vinerea trecută trebuie că vom fi mult mai mulți. Haide ”U”! Iată câteva fotografii din arhivă.
București-Pitești, ploaie
 Pe A1 cu ”viteză”
 Nocturna din Bănie
 În țarc
 Hai ”U”!
 Temerari
 Luptă ”U”!
 S-a terminat 1-1