joi, 30 decembrie 2010

La Multi Ani! 2011!!

      Urări de bine, sănătate şi un an mai normal decât a fost cel care în curând se încheie. La M"U"lţi Ani! t"U"t"U"ror, U-işti sau neU-işti, clujeni ori neClujeni, români sau neRomâni, albi, negri, albi-negri şi de alte culori!


sâmbătă, 18 decembrie 2010

Cadou de Crăciun la baschet! 88-75

     În fine sezonul ne aduce un mic cadou de sărbători prin victoria la baschet din sala de sport a militarilor bucureşteni. Turabo-"U" 75-88 ! Deşi Silvăşan a umplut coşul stelei cu multe treiare, eu personal îl felicit şi evidenţiez pe Ciuic. A fost sufletul echipei. Bravo.











vineri, 17 decembrie 2010

La Steaua! (2)

      Nu se poate încheia anul fără să mai jucăm o dată la Steaua. Mâine pe terenul de baschet speranţele mele sunt că vom juca, totuşi, baschet! Cum în ediţia de anul trecut noi am învins 88-84 steliştii vin cu gând de izbândă. Iată aici imagini de anul trecut.

Video: final incandescent!










luni, 6 decembrie 2010

La Steaua!

La steoaia care-i mai nimic
E-o cale cam pre' lungă,
Căci tocma' noi ne-am nimerit
Le dăm cadou: un gol în pungă!

      Cu un gol dat lor în faţă, cu numai 25 de oameni în Ultras19, cu vreo 3500 stelişti ostili, cu/fără inspiraţie în jumătatea lor ce am putea face în acest joc de Crăciun/vacanţă?
      Am putea presa mai tare şi am putea egala? Nu. Am putut repeta acel ultim joc din 2008 din Ghencea. O singură diferenţă: atunci am încasat patru goluri!
      În rest ce am mai putea spune? Cu un lot cu pretenţii de liga1, faţa pe care o arătăm e clar de liga a 2-a. Nu stiu cum să spun, parcă ţinem morţiş să jucam iarăşi la ţară, pe coclauri...în loc să dăm totul pe nişte arene mai acătări, cum ar fi pe Dan Păltinişanu (unde trebuia să câştigăm), ori în Bănie (unde trebuia să scoatem un 3-3!), sau în Braşov (unde trebuia copiat scorul din Groapă!)...

Imagini de pe Ghencea
      Abia acum pare mai acută discuţia despre calitatea oamenilor de la club şi despre, eventual, lupta acerbă ce se va da pentru evitarea retrogradării. Asta dacă vom purta o astfel de luptă. E posibil la atitudinea ce o vedem pe teren, reţineţi, PE TEREN şi nu în alte părţi, (aka studiouri tv, net, presă scrisă) să cedăm la anul fără a opune nici măcar un dram de rezistenţă!
      O superstiţie (căci doar la asta mai putem apela) îmi spune că nu vom pica. La ultima noastră cădere, liga 2007-2008, am batut steaua şi rapid, apoi am căzut. Toamna asta am pierdut identic şi colo şi dincolo!
      Atunci în dubla cu steaua, octombrie/aprilie am făcut 2-1 şi 0-4. Dacă ţineţi minte şi atunci ne criticam dur jucătorii. Ce, Jovanovici şi Goga nu erau des criticati? În schimb au bătut măr steaua pe Moina.
      Cei de azi ar face bine să pună mâna pe ... fotbal! Altfel se lasă cu matineu. Îmi aduc aminte ce spunea un mucalit: păi şi cu cealaltă mână ce să facem? La care răspunsul unui "antrenor" a fost, cu cealaltă mână daţi din ... picioare! La bună vedere!


joi, 2 decembrie 2010

Pe gheaţă, pe uscat şi pe zăpadă!

     Nu-mi aduc aminte un meci al nostru care să fi fost jucat complet pe gheaţă. În schimb, parcă adversarii noştri de luni (de Niculaşh, 6 decembrie, stadion Steaua, 20.30) au jucat undeva prin Poccia (oare în anii 80?) un joc de cupe europene pe o gheaţă de alunecai cu viteze de formula 1!! Mai umbla şi o legendă pe atunci, cum că bucureştenii au schimbat ghetele cu tenişi, luîndu-le astfel faţa ruşilor şi obţinând calificarea.
     Să sperăm că gheaţa ce s-a pus zilele astea în kapitală, toţi ţurţurii din copaci, de pe instalaţia de nocturnă, se vor fi spulberat la ora începerii meciului, aşa încât "fotbaliştii" să nu fie nevoiţi să încalţe patine şi să-şi cumpere umbrele.
     Cum de asemenea sper ca Badea să fie extrem de ambiţios, să pregătească foarte bine şi "pe poartă" jocul nostru, şi mai sper să nu aibă în limbajul său elaborat, lăudat şi universitar/academic cuvintele "autobuz/autobază". Să ne vedem sănătoşi!
       EDIT1 luni 6 dec. 2010, 14.00: Pare că vremea ţine cu noi, nu va ploua, nu va ninge, nici gheaţă nu va fi, iar temperatura la ora jocului se va situa undeva pe la 4-5 grade celsius! Indiferent ce a spus (sau n-a spus din cauza celui numit Ioan ITZ Oaia) aseară în pseudo-emisiunea gsp, Badea va juca pentru acest ultim meci din 2010 LA VICTORIE. Păcurar îşi va aduce aminte de ultima lui reuşită pe ghencea şi va repeta isprava, de data asta în poarta lui ApărăTĂTĂRUŞANU!!

miercuri, 1 decembrie 2010

Alba Iulia

     Mulţumim Alba Iulia! Noi "U"-iştii în special, mulţumim mult. De ziua Unirii, La Mulţi Ani! români, La Mulţi Ani "U"-işti din toată lumea. Că putem lua drumul Apulumului, ori că nu puteţm, din pricini diferite, la fiecare două săptămâni (aka etape!) oraşul acesta ne primeşte pe noi, alb-negrii în suflet şi simţiri, iar noi răspundem cu respect acestei calde găzduiri. Mulţumim. Când al nostru "Municipal" va fi gata, cu ajutor de "sus" poate în vara ce urmează, pelerinajul nostru prin Alba va deveni istorie.