duminică, 31 iulie 2011

Cu Rapidul un joc mai bun 2-0

      Am văzut clar un meci mai bun decât cel de la Mioveni. Am văzut un Achim, nou nouţ, însă un pic timid, uneori depăşit, am văzut un Mendy care încearcă din răsputeri să nu repete ediţia trecută a ligii, am văzut un Cristea jucând narcisist, la fel ca etapa trecută, am revăzut un Niculescu, cu reuşitele sale (pentru că trebuie să ne fie clar, golurile se contorizează!) amintindu-ne că fără golurile lui nu obţineam locul 8 în campionatul trecut.
      Am văzut şi o perioadă din meci în care am fost dominaţi, dar am rezistat. Am văzut vitezistul, dar totodată lipsitul de experienţă, Cojocnean, am văzut un portar, Popa, în formă foarte bună, am văzut doi stâlpi imenşi şi mobili, Pele şi Szukala, am văzut un Boştină, muncitor dar destul de obosit, cum la fel l-am observat şi pe Menassel. În fine, dar nu cel din urmă, Păcurar a muncit şi el însă cu un şut pe lângă nu va aduce (pentru el) nici măcar o mie de fani pe noul stadion.
      Logic ar fi ca jocul să crească în continuare, iar eu să aplec urechea la un zvon care circulă prin zona steliştilor: urmează un 3-0 pentru "U" în etapa a treia!

marți, 26 iulie 2011

Argentina

      Interesante şi de-a dreptul "româneşti" întâmplările de astăzi, referitoare la meciul naţionalei cu Argentina! Am luat şi eu, printre ceilalţi aproape 40.000, bilet cu o sută de lei. Nu-i de ici de colo, lumea s-a cam scărpinat prin buzunarele verii (şi ale crizei) cumpărând bilet de arenă nouă (apropos de cuvântul arenă, a se citi editorialul dr. Bodea pe ucluj.ro referitor la cel de-al doilea stadion al ţării).
      Problema românească e următoarea: Mircea Sandu, numai ce trimise scrisoare oficială federaţiei argentiniene, cerându-le să-şi respecte contractul, şi ţinând cont de diferenţa de fus orar, spunea că aşteaptă un răspuns oficial în seara asta, că aproape concomitent făcea presiuni băneşti asupra Luxemburgului, ca aceştia să renunţe la amicalul din 10 august cu Portugalia, ca aceasta din urmă să joace cu noi în locul Argentinei !!! Pur românesc, pur dâmboviţean! Doamne fereşte.

sâmbătă, 23 iulie 2011

La Mioveni 1-0

      La Mioveni eu n-am mai fost de mult, de pe vremea unui joc de matineu, cred, totuşi acest timp îndelungat nereuşind, de unul singur, să repare dezastruosul asfalt ce ţine de la ieşirea din Piteşti şi până la stadionul orăşenesc! Toată lumea a cam fost de acord cu faptul că nu am avut un joc bun, numai două ocazii şi un gol nu-i sunt suficiente lui Badea pentru a ne convinge. Din nou ţin să evidenţiez mai mult vorbele, retorica dânsului în locul faptelor pe terenul verde. Per ansamblu treaba pare a fi pragmatică, adică am dat un gol italienesc şi am câştigat. Aşa o fi, însă aşteptăm un joc mai calitativ, mai ofensiv, tracul debutului ligii (încă) lui mitică fiind o amintire de acum.

Galeria imediat după pauză, fără cei din autocarul blocat pe valea oltului