luni, 6 decembrie 2010

La Steaua!

La steoaia care-i mai nimic
E-o cale cam pre' lungă,
Căci tocma' noi ne-am nimerit
Le dăm cadou: un gol în pungă!

      Cu un gol dat lor în faţă, cu numai 25 de oameni în Ultras19, cu vreo 3500 stelişti ostili, cu/fără inspiraţie în jumătatea lor ce am putea face în acest joc de Crăciun/vacanţă?
      Am putea presa mai tare şi am putea egala? Nu. Am putut repeta acel ultim joc din 2008 din Ghencea. O singură diferenţă: atunci am încasat patru goluri!
      În rest ce am mai putea spune? Cu un lot cu pretenţii de liga1, faţa pe care o arătăm e clar de liga a 2-a. Nu stiu cum să spun, parcă ţinem morţiş să jucam iarăşi la ţară, pe coclauri...în loc să dăm totul pe nişte arene mai acătări, cum ar fi pe Dan Păltinişanu (unde trebuia să câştigăm), ori în Bănie (unde trebuia să scoatem un 3-3!), sau în Braşov (unde trebuia copiat scorul din Groapă!)...

Imagini de pe Ghencea
      Abia acum pare mai acută discuţia despre calitatea oamenilor de la club şi despre, eventual, lupta acerbă ce se va da pentru evitarea retrogradării. Asta dacă vom purta o astfel de luptă. E posibil la atitudinea ce o vedem pe teren, reţineţi, PE TEREN şi nu în alte părţi, (aka studiouri tv, net, presă scrisă) să cedăm la anul fără a opune nici măcar un dram de rezistenţă!
      O superstiţie (căci doar la asta mai putem apela) îmi spune că nu vom pica. La ultima noastră cădere, liga 2007-2008, am batut steaua şi rapid, apoi am căzut. Toamna asta am pierdut identic şi colo şi dincolo!
      Atunci în dubla cu steaua, octombrie/aprilie am făcut 2-1 şi 0-4. Dacă ţineţi minte şi atunci ne criticam dur jucătorii. Ce, Jovanovici şi Goga nu erau des criticati? În schimb au bătut măr steaua pe Moina.
      Cei de azi ar face bine să pună mâna pe ... fotbal! Altfel se lasă cu matineu. Îmi aduc aminte ce spunea un mucalit: păi şi cu cealaltă mână ce să facem? La care răspunsul unui "antrenor" a fost, cu cealaltă mână daţi din ... picioare! La bună vedere!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu